Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ درحالی آمارهای روزانه همواره روند نزولی نسبت به روز قبل را نشان می‌دهند اما ویروس منحوس همچنان در نگاهی میان مدت درحال گسترش میدان فعالیت خود در کشور است و کارشناسان نگران از دو کانون عمده آلودگی یعنی استان‌های فارس و هرمزگان هستند. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم؛ بررسی نقشه شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز کرونایی و همچنین مقایسه آن با دو هفته قبل کاملاً نشان می‌دهد که استان‌های فارس و هرمزگان و تا حدودی بوشهر و سیستان و بلوچستان اکنون به کانون‌هایی از نگرانی برای آغاز پیک پنجم کرونا آنهم با ویروس جهش یافته هندی تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه شاید نگاه به آمار رسمی و سراسری این نقطه امید را مطرح کند که روند همه‌گیری در پیک چهارم سیر نزولی به خود گرفته اما به گفته برخی از مسئولان وزارت بهداشت این روند در تعدادی از استان‌های کشور در خط ثابت قرار گرفته و اکنون نه تنها خبری از کاهش بیماری نیست، بلکه پتانسیل جهش ناگهانی بیماری در این مناطق وجود دارد.

کارشناسان بهداشت درمان در این زمینه تاکید دارند، بی‌توجهی به قرنطینه و غربالگری گسترده در این مناطق می‌تواند شعله‌های پیک پنجم را در سایر نقاط کشور شعله‌ور کرده و مشکلات عمده‌ای را به کادر درمانی تحمیل کند، تاجایی که حتی به گفته وزیر بهداشت هیچ تضمینی نیست که کادر درمان بتواند تاب آوری مناسبی در مقابل این پیک با تهاجمی‌تر شدن ویروس‌های جهش یافته باشد.

این درحالی است که نگاه دقیق به روند حرکت ویروس کرونا در استان‌های یاد شده نشان می‌دهد اگرچه در روزهای اولیه تایید وروی ویروس جهش یافته در این مناطق تنها تعداد انگشت شماری از شهرستان‌های منطقه درگیر شده بود اما اکنون سیر گسترش علاوه براینکه توسعه یافته بلکه سرعت روند همه‌گیری نیز نگران کننده شده است، تاجایی که اواخر هفته گذشته درخواست قرنطینه برخی مناطق استان هرمزگان صادر شد.

از سوی دیگر نگران عمده کارشناسان بهداشت و درمان درباره تعطیلات دو هفته قبل است که در این دوره اگرچه ممنوعیت سفر در میان شهرستان‌ها با خودروهای شخصی صادر شده بود اما حجم بالایی از هموطنان با استفاده از وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس، هواپیما و قطار راهی مناطق دور و نزدیک محل اقامت خود شدن که نتیجه این سفرها تقریبا از این هفته مشخص خواهد شد.

در این زمینه کارشناسان تاکید دارند برخی از مناطق خاص که احتمال آلودگی در آنها بالا بوده مثل جزایر کیش و قشم باید فهرست دقیقی از مسافرانی که در این ایام به مقاصد یاد شده سفر کرده‌اند را در اختیار مقامات ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دهند تا غربالگری دقیقی از آنها انجام شود چون به احتمال زیاد این افراد به ویروس آلوده شده‌اند و نشانه آن مثبت شدن 50 درصد از تست‌‌های انجام شده در جزیره قشم برای قشموندان است.

کارشناسان معتقدند اگرچه اکنون زمان از دست رفته اما با درنظر گرفتن نمودار چرخه ابتلا انجام این غربالگری می‌تواند از بحرانی‌تر شدن اوضاع در محل تردد مسافران مناطق یاد شده باشد.

مسئولان هرمزگان تنها به هشدار اکتفاء کردند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، این روزها هرمزگان به شرایط مدت مشابه سال گذشته در مواجهه با ویروس کرونا رسیده و پیک بیماری در این استان آغاز شده است. 

شهرستان‌های استان با شیوع شدید بیماری مواجه هستند و روزانه بر میزان موارد مبتلا و بستری افزوده می‌شود و تخت‌های بیمارستانی در حالت اشباع از بیمار قرار دارند. 

هنوز از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در خصوص وضعیت استان هرمزگان اعلام نظر جدی نشده و مسئولان به صرف هشدار دادن اکتفا کرده‌اند، مسئولان استانی نیز هنوز اعلام موضعی در خصوص روزهای آتی و نحوه پیشگیری بیشتر از شیوع کرونا و قطع زنجیره انتقال نداشته‌اند.

در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 286912 بوده است و در روز گشته 968 بیمار جدید شناسایی شد. 

وی افزود: در حال حاضر محلات کوی ملت، ششصد دستگاه، امیرآباد، اوزی‌ها، دو راهی ایسینی، محله آیت الله غفاری، تپه الله اکبر، مهرگان، صادقیه، آزادشهر، فرودگاه قدیم، گلشهر جنوبی، نخل ناخدا، 22 بهمن، اسلام آباد، الهیه شمالی و جنوبی، پیامبر اعظم، کوی نیایش و شهرک نور در بندرعباس آلوده‌ترین محلات از نظر شیوع بیماری کرونا هستند. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: روستاهای محله نو ایسین، پشته ایسین، شهر تخت، سرخون،چاهو، بوستانو، شهرو، خونسرخ، خرسین و زاکین بیشترین آلودگی و مناطق سرخون، تخت و سیاهو بیشترین بیماری را ثبت کرده‌اند. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان‌های بندرعباس، میناب، رودان، قشم، بشاگرد، بندرلنگه، بندر خمیر و سیریک بیشترین بیماران بستری را به خود اختصاص داده‌اند. 

دکتر نوروزیان گفت: در حال حاضر 548 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند که 82 بیمار در آی‌سی‌یو تحت‌ مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و حال 21 بیمار وخیم است.

وی تاکید کرد: 9800 بیمار نیز در قرنطینه خانگی هستند که رشد بسیار چشمگیری داشته است و به همین نسبت افراد ناقل بیماری وجود دارند. 

نوروزیان گفت: در شبانه روز گذشته کرونا جان 4 بیمار دیگر را شامل یک مرد و سه زن در محدوده سنی 31 تا 85 سال از شهرستان‌های بندرعباس، قشم و میناب گرفت و مجموع جان باختگان به 1337 نفر رسید. 

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| کاهش چشمگیر موارد ابتلا/ غول خفته ویروس منحوس را دوباره بیدار نکنیم/ وضعیت جزیره کیش فراتر از قرمز+ نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| غفلت‌کنیم پیک‌ پنجم به‌زودی از راه می‌رسد/ افزایش موارد بستری در برخی استان‌ها/ رشد 29.5 درصدی موارد ابتلا نسبت به هفته گذشته + نقشه و نمودار

 احتمال خیزش موج جدید کرونا در استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شیراز ، براساس آخرین اعلام نرم‌افزار ماسک استان فارس در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارد به گونه‌ای که 16 شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت نارنجی هستند.

بر این اساس شهرستان‌های بوانات، پاسارگاد، ارسنجان، خرامه، سروستان، فسا، کوار، فراشبند، فیروزآباد، زرین دشت، خنج، مهر، کازرون، بیضا، سپیدان و رستم در وضعیت زرد و و 20 شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی هستند.

با این وجود عبدالرضا قاسم‌پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا از شکل‌گیری موج تازه‌ای از بیماری کرونا در استان هرمزگان و احتمال خیزش آن به استان خبر داد. 

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 929 هزار و 133 مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاه‌های استان انجام شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 266 هزار و 762 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 107 هزار و 218 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد شانزده هزار و 336 بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون 283 هزار و 98 نفر بیمار مبتلا به کووید19 در استان فارس شناسایی شده است.

هم اکنون هزار و 93 بیمار در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد 141 بیمار مبتلا به کووید19 به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

بر این اساس در 24 ساعته گذشته  11 هم استانی دیگر در اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به چهار هزار و 674 نفر رسیده است. 

موارد مثبت کرونایی در قشم به 40 تا 50 درصد رسید

دکتر حمیدرضا بهزادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: متاسفانه هم اینک تخت‌های هر سه بخش بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم‌ پر از بیماران مثبت کرونایی است و این وضعیت در حقیقت آژیر خطر بزرگ را برای ساکنان قشم به صدا درآورده است.

وی ادامه داد: رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا توسط اتباع بیگانه به ویژه آنان که غیرمجاز در این شهرستان تردد می‌کنند به همراه برگزاری جشن‌های عروسی در روستاهای جزیره و تجمعات در مهمانی‌های دورهمی از مهمترین عوامل شرایط سخت کرونایی و وضعیت قرمز در قشم می‌باشند.

به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم، گرم شدن هوا و استفاده مستمر از کولرهای گازی در محیط‌های سربسته نیز نگرانی کادر درمان این شهرستان را در رابطه با افزایش مبتلایان به کرونا بیشتر کرده است و همه باید به این واقعیت که خطر مهلک و‌ کشنده کرونا بیخ گوش قشموندان  است واقف باشیم و برای نجات جان خود و عزیزانمان حتما باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا را با زدن ماسک، شست‌وشوی مداوم دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از هرگونه اجتماعات رعایت کنیم.

وی یادآور شد: هم اینک نزدیک به 500 بیمار کرونایی قشم در قرنطینه خانگی هستند و از 15 روز گذشته 103 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان قشم بستری شدند که پیش از این اوج بیماران کرونایی بستری در این بیمارستان به 30 نفر می‌رسید.

بهزادی همچنین از انجام 33 هزار تست کرونا از ابتدای شیوع این بیماری در قشم خبر داد و افزود: از این‌ مجموع تاکنون افزون بر شش‌هزار مورد تست‌های انجام شده، مثبت بوده است.

به گفته وی، آمار فوتی‌های شهرستان قشم هم از ابتدا تا‌کنون به 120 مورد رسیده است که 27 مورد آن به فروردین 1400 تاکنون مربوط می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم با تاکید بر اینکه 11 نفر از ساکنان این جزیره هم در خارج از شهرستان جان خود را براثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند، افزود: خطر مرگ کرونایی را باید تا رفع این بیماری مرگبار جدی بگیریم و با عادی انگاری موجب از دست دادن‌ جان خود و عزیزانمان نشویم.

48 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی شناسایی شدند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در شبانه روز گذشته 166 آزمایش جدید کرونا در خراسان جنوبی گرفته شد که 48 بیمار جدید شامل 9 نفر بستری و 39 نمونه سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: 26 نفر از بیماران جدید شناسایی شده مربوط به شهرستان بیرجند، 14 نفر شهرستان قاین، 5 نفر شهرستان نهبندان و شهرستان‌های درمیان، سربیشه و بشرویه هر کدام یک نفر است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون 186 بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند، گفت: 75 نفر از این بیماران مبتلا به کرونا هستند که 10 نفر آنان در بخش‌های آی سی یو بستری و حال دو نفرشان وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یان کرد: همچنین قربانیان کرونا در خراسان جنوبی، با ثبت 2 فوت جدید در شبانه روز گذشته به 906 نفر افزایش یافت.

وی یادآور شد: تاکنون در استان خراسان جنوبی 21 هزار و 456 بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شدند.

 

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا دانشگاه علوم پزشکی خبرگزاری تسنیم مبتلا به کرونا بیمار مبتلا کرونا در استان خراسان جنوبی شناسایی شده شهرستان ها شناسایی شد انجام شده روز گذشته ستاد ملی استان ها جان خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!